etusivu :: Koulutusjakso :: Miten perille?

MITEN PERILLE?

Yleisistä kulkuneuvoista helpoiten Lapinjärvelle pääsee linja-autolla. Lähikaupungeista (Porvoo, Kouvola ja Helsinki) on melko paljon bussivuoroja Lapinjärvelle. Myös joistakin etäisistä kaupungeista on suora bussiyhteys.

Linja-autot siviilipalveluskeskukseen

Reittiohje Teboilta keskukseen

karttalapinjarvi

Lähimmät rautatieasemat ovat Kouvolassa, Helsingissä ja Lahdessa.

Henkilöautolla liikkumista ei korvata kuin erityisissä poikkeustapauksissa.

Ajankohtaiset aikataulut www.matkahuolto.fi
                                          www.vr.fi           

autolla pääsee Lapinjärvelle kätevimmin. Muun muassa Kouvolasta, Helsingistä, Porvoosta ja Lappeenrannasta on suora yhteys Lapinjärvelle. Palvelukseen astumispäivänä Helsingistä klo 9.00 lähtevä vakiovuorobussi ajaa suoraan koulutuskeskuksen pihaan. Kouvolasta päin tulevien kannattaa tulla vakiovuorobussilla, joka lähtee Kouvolasta klo 10.25 ja pysähtyy pyydettäessä Siviilipalveluskeskuksen tienhaarassa, josta on noin kilometrin matka perille.

Kaikki pikavuoroyhteydet pysähtyvät ainoastaan Teboililla, josta on noin 2,5 kilometrin matka koulutuskeskukselle (ks. kartta).

Junalla ei pääse suoraan Lapinjärvelle. Lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Kouvolassa, Lahdessa ja Helsingissä. Kouvolassa rautatieasema ja linja-autoasema sijaitsevat vierekkäin, joten voit helposti vaihtaa junasta bussiin. Helsingissä ja Lahdessa rautatieasema ja linja-autoasema sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan.  

Koska aikataulut muuttuvat usein, tarkista aikatauluneuvonnoista etukäteen, miten ja mihin aikaan pääset kotipaikkakunnaltasi Lapinjärvelle. Aikataulut löydät osoitteesta www.matkahuolto.fi (Matkahuolto) ja  www.vr.fi (VR).

Näin löydät Helsingin rautatieasemalta Kampin bussiterminaaliin:

Etsi pääposti rautatieaseman vierestä ja kävele sen ohi Mannerheimintietä kohti. Ylitä Mannerheimintie, niin olet lasipalatsilla. Lasipalatsin takana on aukio, jonka toisella puolella on Kamppi. Suora sisäänkäynti bussiterminaaliin on pitkien rappujen vieressä oikeassa alakulmassa, josta liukuportaat johtavat Kampin alakertaan. Lapinjärvelle johtava bussiyhteys lähtee yleensä laiturista neljä. Muista: ei kysyvä tieltä eksy! 

KARTTA MITEN RAUTATIEASEMALTA KÄVELLÄÄN KAMPPIIN

Henkilöautolla Helsingin tai Kouvolan suunnasta tultaessa käännytään risteyksestä, jossa on Neste Oil bensa-asema ja opastus Porlammille (tie 1771). Heti sen jälkeen on tienviitta koulutuskeskukseen oikealle (Latokartanontie).

Pohjoisesta tullessa kannattaa suunnata kohti Lahtea. Lahden eteläpuolella valtatie neljän liittymän kohdalta lähtee tie 167 kohti Orimattilaa. Tie on mutkainen ja käännöksiä on paljon, joten opasteita Myrskylään, Porlammille ja Lapinjärvelle kannattaa seurata tarkasti. Porlammilta Lapinjärvelle tultaessa (tie 1771) tie koulutuskeskukseen kääntyy vasemmalle suurehkon teollisuushallin jälkeen. Myös edellä mainittu Neste Oil –asema näkyy edessäpäin tien vasemmalla puolella.

Katso tarkemmin esimerkiksi http://kartat.eniro.fi/

Henkilöautolla liikkumista ei yleensä korvata. Mikäli julkista liikennettä ei ole lainkaan käytettävissä, korvataan kohtuulliset polttoainemenot lähimmälle julkisen liikenteen lähtöpaikalle. Henkilöautojen pysäköintialueen löydät Sikalan edestä (ks. kartta).

Lentokoneella matkat maksetaan vain, mikäli kotipaikkakuntana on Kuusamo, Ivalo, Kittilä tai sitä pohjoisempi paikkakunta. Helsinki-Vantaan lentokentältä pääset bussiyhteyksien avulla Lapinjärvelle. Lentomatka tulee kyseeseen vain, jos lentomatka lisättynä muilla matkustuskustannuksilla on valtiolle edullisin vaihtoehto.

 

 

kyltti