MITEN PERILLE?

 kyltti

 

Linja-autolla Siviilipalveluskeskukseen Lapinjärvelle pääsee suoraan mm. Helsingistä, Kouvolasta ja Porvoosta. Erän alkamispäivinä Lapinjärvelle pääsee myös tilausvuorolla Helsingistä. Myös muilta paikkakunnilta on suoria yhteyksiä.

Koulutusjaksojen alkamispäivinä lähtee lisäksi Helsingistä tilausvuoro klo 10:00 Helsingin rautatieaseman vierestä Mikonkadun turistipysäkiltä (Casinon kohdalta, os. Mikonkatu 19) Kaikki muut vuorot Helsingistä lähtevät Kampin linja-autoterminaalista, yleensä laitureilta 1 - 11.

 

Helsinkiopastus Sivareille, YouTube-video kuinka pääset rautatieasemalta Kamppiin, Kampista rautatieasemalle ja lopuksi vielä rautatieasemalta alkamispäivän tilausbussille.

Kouvolaopastus Sivareille, YouTube-video Kouvolan kautta saapuville.

6-tien varressa Siviilipalveluskeskuksen kohdalla on pikavuoropysäkki.

 Myös Onnibus pysähtyy Siviilipalveluskeskuksen kohdalla 6-tiellä. Matkahuollon lippulittera tai matkakortti eivät käy Onnibusseissa. Voit tilata lippuja Onnibussiin Siviilipalveluskeskuksesta (kirjaamo.siviilipalvelus(at)ely-keskus.fi). Onnibussin aikataulut löytyvät osoitteesta http://www.onnibus.com/fi/index.htm

Jos myöhästyt viimeisestä Lapinjärvelle lähtevästä linja-autosta, soita Siviilipalveluskeskuksen vastaanottoon (0295 0295 00) ja noudata saamiasi ohjeita. Siviilipalveluskeskus ei maksa itse tilattuja taksikyytejä tai hotelliyöpymisiä.

Siviilipalveluskeskukseen:

  
Helsinki - LapinjärviLähtöaika arkisinPysäkki Lapinjärvellä

Kampin linja-autoterminaali

 

tarkista aika ja laituri www.matkahuolto.fiLapinjärvi siv.palv.keskus th 6-tie, n. 1 km:n kävelymatka Latokartanontien koivukujaa pitkin keskukselle (joskus vuorot saattavat ajaa siviilipalveluskeskuksen pihaan)

Mikonkadun turistipysäkki Mikonkatu 19 (kartta)

 

 

Opastusta Helsingissä liikkumiseen Rautatieasema-Kamppi- Rautatieasema- Mikonkatu

Tilausvuoro ainoastaan
erän alkamispäivinä!

 

Lähtö klo 10

 

Siviilipalveluskeskuksen piha

 

 

Kouvola - Lapinjärvi  
Kouvolan matkakeskus (linja-auto- ja rautatieasema)tarkista aika www.matkahuolto.fiLapinjärvi siv.palv.keskus th 6-tie, 1 km:n kävelymatka Latokartanontien koivukujaa Siviilipalveluskeskukseen
  

 

Muut yhteydet Lapinjärvellekts. www.matkahuolto.fi

Lapinjärvi siv.palv.keskus th 6-tie, 1 km:n kävelymatka Latokartanontien koivukujaa siviilipalveluskeskukseen

 

   

Siviilipalveluskeskuksesta:

  

Helsinkiin päin: keskuksen puoleiselta pikavuoropysäkiltä 6-tieltä

 

Kouvolaan päin: alikulun kautta 6-tien toiselta puolelta olevalta pysäkiltä

 

kts. www.matkahuolto.fi

Lapinjärvi siv.palv.keskus th 6-tie, 1 km:n kävelymatka keskukselta Latokartanontien koivukujaa 6-tielle

 

Helsinkiin, Mikonkatu 19 (pysähtyy tarvittaessa Porvoossa)

 

Kouvolan matkakeskukseen

 

Tilausvuorot klo 14:15 ainoastaan perjantaisinSiviilipalveluskeskuksen piha

 

Reittiohje Teboilta keskukseen

karttalapinjarvi

 

Henkilöautolla liikkumista ei korvata kuin erityisissä poikkeustapauksissa.

Ajankohtaiset aikataulut www.matkahuolto.fi
                                          www.vr.fi           

autolla pääsee Lapinjärvelle kätevimmin. Muun muassa Kouvolasta, Helsingistä, Porvoosta ja Lappeenrannasta on suora yhteys Lapinjärvelle. Palvelukseen astumispäivänä Helsingistä klo 9.00 lähtevä vakiovuorobussi ajaa suoraan koulutuskeskuksen pihaan. Kouvolasta päin tulevien kannattaa tulla vakiovuorobussilla, joka lähtee Kouvolasta klo 10.25 ja pysähtyy pyydettäessä Siviilipalveluskeskuksen tienhaarassa, josta on noin kilometrin matka perille.

Kaikki pikavuoroyhteydet pysähtyvät ainoastaan Teboililla, josta on noin 2,5 kilometrin matka koulutuskeskukselle (ks. kartta).

Junalla ei pääse suoraan Lapinjärvelle. Lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Kouvolassa, Lahdessa ja Helsingissä. Kouvolassa rautatieasema ja linja-autoasema sijaitsevat vierekkäin, joten voit helposti vaihtaa junasta bussiin. Helsingissä ja Lahdessa rautatieasema ja linja-autoasema sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan.  

Koska aikataulut muuttuvat usein, tarkista aikatauluneuvonnoista etukäteen, miten ja mihin aikaan pääset kotipaikkakunnaltasi Lapinjärvelle. Aikataulut löydät osoitteesta www.matkahuolto.fi (Matkahuolto) ja  www.vr.fi (VR).

Näin löydät Helsingin rautatieasemalta Kampin bussiterminaaliin:

Etsi pääposti rautatieaseman vierestä ja kävele sen ohi Mannerheimintietä kohti. Ylitä Mannerheimintie, niin olet lasipalatsilla. Lasipalatsin takana on aukio, jonka toisella puolella on Kamppi. Suora sisäänkäynti bussiterminaaliin on pitkien rappujen vieressä oikeassa alakulmassa, josta liukuportaat johtavat Kampin alakertaan. Lapinjärvelle johtava bussiyhteys lähtee yleensä laiturista neljä. Muista: ei kysyvä tieltä eksy! 

KARTTA MITEN RAUTATIEASEMALTA KÄVELLÄÄN KAMPPIIN

Henkilöautolla Helsingin tai Kouvolan suunnasta tultaessa käännytään risteyksestä, jossa on Neste Oil bensa-asema ja opastus Porlammille (tie 1771). Heti sen jälkeen on tienviitta koulutuskeskukseen oikealle (Latokartanontie).

Pohjoisesta tullessa kannattaa suunnata kohti Lahtea. Lahden eteläpuolella valtatie neljän liittymän kohdalta lähtee tie 167 kohti Orimattilaa. Tie on mutkainen ja käännöksiä on paljon, joten opasteita Myrskylään, Porlammille ja Lapinjärvelle kannattaa seurata tarkasti. Porlammilta Lapinjärvelle tultaessa (tie 1771) tie koulutuskeskukseen kääntyy vasemmalle suurehkon teollisuushallin jälkeen. Myös edellä mainittu Neste Oil –asema näkyy edessäpäin tien vasemmalla puolella.

Katso tarkemmin esimerkiksi http://kartat.eniro.fi/

Henkilöautolla liikkumista ei yleensä korvata. Mikäli julkista liikennettä ei ole lainkaan käytettävissä, korvataan kohtuulliset polttoainemenot lähimmälle julkisen liikenteen lähtöpaikalle. Henkilöautojen pysäköintialueen löydät Sikalan edestä (ks. kartta).

Lentokoneella matkat maksetaan vain, mikäli kotipaikkakuntana on Kuusamo, Ivalo, Kittilä tai sitä pohjoisempi paikkakunta. Helsinki-Vantaan lentokentältä pääset bussiyhteyksien avulla Lapinjärvelle. Lentomatka tulee kyseeseen vain, jos lentomatka lisättynä muilla matkustuskustannuksilla on valtiolle edullisin vaihtoehto.